• 87 423 23 66
  • sekretariat.sp2@zsp.pisz.pl
  • Polska, Pisz, ul. Lipowa 15
jadłospis

jadłospis

OD DNIA 13.01.2025r. – DO 17.01.2025r.

Poniedziałek 13.01.2025r.
Zupa jarzynowa z ziemniakami(wywar drobiowy, marchew, seler(9), pietruszka korzeń, kapusta biała świeża, kalafior świeży, brokuł świeży, fasolka szparagowa- produkt mrożony, ziemniaki, sól, pieprz naturalny, mleko2%(7), śmietana 18%(7), natka pietruszki), gulasz wieprzowy z szynki z warzywami(szynka wieprzowa świeża, marchew, seler(9), papryka czerwona, cebula, cukinia, sól, pieprz naturalny, olej rzepakowy, ziała prowansalskie, przecier pomidorowy, pieczarka świeża), kasza perłowa(*1), surówka ogórek kwaszony w kawałku, woda mineralna niegazowana, owoc pomarańcz

Wtorek 14.01.2025r.
Zupa krupnik ryżowy(wywar drobiowy, ryż, marchew, seler(9), pietruszka korzeń, sól, pieprz naturalny, koper świeży), kotlet z fileta drobiowego panierowany(filet z kurczaka świeży, jaja(3), mąka pszenna(1), sól, pieprz naturalny, papryka czerwona, olej rzepakowy), ziemniaki, surówka sałata świeża z szczypiorem i jogurtem naturalnym(7), kompot owocowy(kompot z czarnej porzeczki, cukier do smaku), owoc jabłko

Środa 15.01.2025r.
Zupa rosół z makaronem(wywar drobiowy, marchew, seler(9), pietruszka korzeń, por, makaron nitki(1,3), sól, pieprz naturalny, pietruszka natka świeża), udko z kurczaka pieczone(noga z kurczaka świeża, sól, pieprz naturalny, papryka czerwona, olej rzepakowy), ziemniaki, surówka marchewka duszona z groszkiem na maśle(7), sok pomarańczowy 100% owocu rozrobiony, serek homogenizowany(7)

Czwartek 16.01.2025r.
Zupa grochowa z ziemniakami(wywar drobiowy, marchew, seler(9), pietruszka korzeń, groch połówki, ziemniaki, sól, pieprz naturalny, kiełbasa 86% mięsa, cebula), pierogi z serem (produkt gotowy mrożony,(1,3,))polane musem owocowo- jogurtowym z dodatkiem twarogu(truskawka mrożona, twaróg półtłusty(7), jogurt naturalny(7), cukier), ciastko zbożowe bez cukru z jagodą(*1,3,5,7,8)

Piątek 17.01.2025r.
Zupa pomidorowa z makaronem(wywar drobiowy, marchew, seler(9), pietruszka korzeń, pulpa pomidorowa, przecier pomidorowy, makaron (1,3), sól, pieprz naturalny, natka pietruszki, mleko2%(7), śmietana 18%(7)), filet z miruny w cieście naleśnikowym(filet z miruny – produkt mrożony, jaja(3), mąka pszenna(1), sól, pieprz naturalny, olej rzepakowy), ziemniaki, surówka kapusta kiszona z jabłkiem, marchewką i olejem, kompot wieloowocowy(mieszanka kompotowa -produkt mrożony, cukier do smaku), owoc gruszka

Numery alergenów występujących w posiłkach:

  1. Zboża zawierające gluten (tj. pszenica, żyto, jęczmień, owies, pszenica orkisz, lub ich odmiany hybrydowe) oraz produkty pochodne.
  2. Skorupiaki i produkty pochodne.
  3. Jaja i produkty pochodne.
  4. Ryby i produkty pochodne.
  5. Orzeszki ziemne (orzeszki arachidowe) i produkty pochodne.
  6. Soja i produkty pochodne.
  7. Mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą).
  8. Orzechy, tj. migdały, orzechy laskowe, orzechy włoskie, orzechy nerkowca, orzechy pekan, orzechy brazylijskie, pistacje/orzech pistacjowy, orzechy makadamia i produkty pochodne.
  9. Seler i produkty pochodne.
  10. Gorczyca i produkty pochodne.
  11. Nasiona sezamu i produkty pochodne.
  12. Dwutlenek siarki i siarczyny w stężeniach powyżej 10 mg/kg lub 10 mg/l w przeliczeniu na SO2.
  13. Łubin i produkty pochodne.
  14. Mięczaki i produkty pochodne.

JADŁOSPIS PLANOWANY MOŻE ULEC ZMIANIE

Skip to content