
jadłospis
OD DNIA 10.02.2025r. – DO 14.02.2025r.
Poniedziałek 10.02.2025r.
Zupa krupnik kaszowy (wywar drobiowy, marchew, seler(9), pietruszka korzeń, kasza bulgur(1), sól, pieprz naturalny, koper świeży), kotlet mielony wieprzowy(łopatka wieprzowa świeża, jaja(3), bułka tarta(1), sól, pieprz naturalny, cebula, olej rzepakowy), ziemniaki, surówka sałata świeża z szczypiorem i jogurtem naturalnym(*7), owoc, woda niegazowana
Wtorek 11.02.2025r.
Zupa pomidorowa z makaronem(wywar drobiowy, marchew, seler(9), pietruszka korzeń, makaron świderki(1,3), pulpa pomidorowa, przecier pomidorowy, mleko 2%(7), śmietana 18%(7), natka pietruszki świeża, sól, pieprz naturalny), pulpet drobiowy w sosie koperkowym(filet z kurczaka świeży, jaja(3), bułka tarta(1), sól, pieprz naturalny, koper świeży, śmietana 18%(7), mąka pszenna(1), mąka ziemniaczana), ziemniaki, surówka kapusta pekińska z marchewką, jabłkiem i oliwą, kompot wieloowocowy(kompot z czarnej porzeczki, kompot wiśniowy, cukier do smaku), owoc
Środa 12.02.2025r.
Zupa buraczkowa z ziemniakami(wywar drobiowy, marchew, seler(9), pietruszka korzeń, buraki czerwone, ocet 10%, ziemniaki, sól, pieprz naturalny, śmietana 18%(7), pietruszka natka świeża)makaron świderki(*1,3) zapiekany z kiełbaską i cebulką(kiełbasa wieprzowa 86% mięsa, cebula, olej rzepakowy, zioła prowansalskie),ogórek korniszon w kawałku(produkt gotowy), owoc, sok pomarańczowy 100% owocu rozrobiony, jogurt owocowy pitny skyr
Czwartek 13.02.2025r.
Zupa szczawiowa z jajkiem i ziemniakami(wywar drobiowy, marchew, seler(9), pietruszka korzeń,, szczaw pasteryzowany(produkt gotowy), ziemniaki, jaja(3), mleko 2%(7), śmietana 18%(7), sól, pieprz naturalny), filet z kurczaka duszony w sosie śmietanowym z marchewką i groszkiem(filet z kurczaka świeży, mąka pszenna(1), mieszanka marchewki z groszkiem- produkt gotowy mrożony, masło 82%(7), sól, pieprz naturalny, śmietana 18%(*7), natka pietruszki świeża), ryż paraboliczny, surówka pomidor świeży w kawałku, owoc, kompot owocowy(mieszanka kompotowa, cukier)
Piątek 14.02.2025r.
Zupa z soczewicy czerwonej z ziemniakami(wywar drobiowy, marchew, seler(9), pietruszka korzeń, soczewica czerwona, ziemniaki, przecier pomidorowy, sól, pieprz naturalny, natka pietruszki świeża)paluszki rybne panierowane z pieca(paluszki rybne panierowane- produkt gotowy mrożony(1,3,4)), ziemniaki, surówka z rzepy świeżej z marchewką, jabłkiem i śmietaną 18%(7), sok przecierowy wieloowocowy 100% owoców, ciastko zbożowe bez cukru(1,3,5,7,8)
Numery alergenów występujących w posiłkach:
- Zboża zawierające gluten (tj. pszenica, żyto, jęczmień, owies, pszenica orkisz, lub ich odmiany hybrydowe) oraz produkty pochodne.
- Skorupiaki i produkty pochodne.
- Jaja i produkty pochodne.
- Ryby i produkty pochodne.
- Orzeszki ziemne (orzeszki arachidowe) i produkty pochodne.
- Soja i produkty pochodne.
- Mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą).
- Orzechy, tj. migdały, orzechy laskowe, orzechy włoskie, orzechy nerkowca, orzechy pekan, orzechy brazylijskie, pistacje/orzech pistacjowy, orzechy makadamia i produkty pochodne.
- Seler i produkty pochodne.
- Gorczyca i produkty pochodne.
- Nasiona sezamu i produkty pochodne.
- Dwutlenek siarki i siarczyny w stężeniach powyżej 10 mg/kg lub 10 mg/l w przeliczeniu na SO2.
- Łubin i produkty pochodne.
- Mięczaki i produkty pochodne.
JADŁOSPIS PLANOWANY MOŻE ULEC ZMIANIE