• 87 423 23 66
  • sekretariat.sp2@zsp.pisz.pl
  • Polska, Pisz, ul. Lipowa 15
jadłospis

jadłospis

OD DNIA 19.05.2025r. – DO 23.05.2025r.

Poniedziałek 19.05.2025r.
Zupa krupnik kaszowy (wywar drobiowy, marchew, seler(9), pietruszka korzeń, kasza jęczmienna(1), pieprz naturalny, sól, koper świeży), stek grubo mielony z cebulką duszony(szynka wieprzowa świeża, jaja(3), bułka tarta(1), cebula, pieprz naturalny, sól, olej rzepakowy)ziemniaki, surówka mizeria z ogórka świeżego z jogurtem naturalnym(*7), kompot wieloowocowy(mieszanka kompotowa – produkt gotowy mrożony, cukier) owoc

Wtorek 20.05.2025r.
Zupa kapuśniak z młodej kapusty z ziemniakami(wywar drobiowy, marchew, seler(9), pietruszka korzeń, kapusta świeża, ziemniaki, przecier pomidorowy, pieprz naturalny, sól, koper świeży), ), makaron wstęgi(1,3) z filetem z indyka w sosie carbonarra(7), bułka maślana(1,3,7), sok przecierowy 100% owocu

Środa 21.05.2025r.
Zupa kluski lane na rosole(wywar drobiowy, marchew, seler(9), pietruszka korzeń, mąka pszenna(1), jaja(3) pieprz naturalny, sól, pietruszka natka świeża), kotlet z fileta drobiowego panierowany(filet z kurczaka świeży, jaja(3), mąka kukurydziana(1), bułka tarta(1) pieprz naturalny, sól, papryka słodka, olej rzepakowy), ziemniaki, surówka kapusta pekińska z ogórkiem świeżym, papryka czerwoną, pomidorem i czerwoną cebulką z oliwą z oliwek, woda niegazowana niskosodowa,

Czwartek 22.05.2025r.
Zupa barszcz czerwony z ziemniakami(wywar drobiowy, marchew, buraki czerwone, ziemniaki, ocet 10%, pieprz naturalny, sól, koper świeży, mleko 2%(7), śmietana 18%(7), pyzy z mięsem(produkt gotowy mrożony(*1,3))polane cebulką, surówka kapusta świeża z jabłkiem, marchewką, koprem świeżym i oliwą z oliwek, kompot wieloowocowy(mieszanka kompotowa – produkt gotowy mrożony, cukier)

Piątek 23.05.2025r.
Zupa grochowa z kiełbaską i z ziemniakami(wywar drobiowy, marchew, seler(9), pietruszka korzeń, groch , ziemniaki, kiełbasa 86% mięsa wieprzowego, cebula, majeranek, pieprz naturalny, sól), filet z ryby w sosie śmietanowym z pietruszką(filet z sandacza(4), jaja(3), mąka pszenna(1), pieprz naturalny, sól, olej rzepakowy, śmietana 18%(*7), cebula, pietruszka natka świeża), ziemniaki, surówka marchewka z jabłkiem , sok jabłkowy 100% owocu rozrobiony, owoc

Numery alergenów występujących w posiłkach:

  1. Zboża zawierające gluten (tj. pszenica, żyto, jęczmień, owies, pszenica orkisz, lub ich odmiany hybrydowe) oraz produkty pochodne.
  2. Skorupiaki i produkty pochodne.
  3. Jaja i produkty pochodne.
  4. Ryby i produkty pochodne.
  5. Orzeszki ziemne (orzeszki arachidowe) i produkty pochodne.
  6. Soja i produkty pochodne.
  7. Mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą).
  8. Orzechy, tj. migdały, orzechy laskowe, orzechy włoskie, orzechy nerkowca, orzechy pekan, orzechy brazylijskie, pistacje/orzech pistacjowy, orzechy makadamia i produkty pochodne.
  9. Seler i produkty pochodne.
  10. Gorczyca i produkty pochodne.
  11. Nasiona sezamu i produkty pochodne.
  12. Dwutlenek siarki i siarczyny w stężeniach powyżej 10 mg/kg lub 10 mg/l w przeliczeniu na SO2.
  13. Łubin i produkty pochodne.
  14. Mięczaki i produkty pochodne.

JADŁOSPIS PLANOWANY MOŻE ULEC ZMIANIE

Skip to content