DZIEŃ ZDROWEGO ŚNIADANIA W KLASIE 2A
8 listopada w ramach Dnia Zdrowego Śniadania w kl. 2a odbyły się warsztaty kulinarne.
Celem warsztatów było upowszechnianie wiedzy na temat zdrowego odżywiania oraz rozwijanie zainteresowań sztuką kulinarną.
Warsztaty prowadził Pan Robert Król, szef kuchni Restauracji w Hotelu „Roś”.
Podczas warsztatów uczniowie z wielkim zaangażowaniem i pomysłowością przygotowywali śniadanie mając na uwadze, by wszystkie produkty były odpowiednio dobrane i nie zabrakło w nich witamin.
Zaangażowanie w sztukę kulinarną było bardzo duże i emocjonujące. Warsztaty okazały się świetną zabawą i kreatywnie spędzonym czasem. Było smakowicie.
Serdecznie dziękujemy Panu Robertowi Król za przeprowadzenie warsztatów kulinarnych. Pani Malwinie Malinowskiej i Pani Annie Tumulskiej za wsparcie i pomoc – uczniowie kl. 2a wraz z wychowawczynią p. Agnieszką Kucisz.