Warsztaty kulinarne w klasie 5b
W ramach realizowanego w naszej szkole programu – owoce w szkole – przeprowadzane są działania towarzyszące. W środę 30 marca na godzinie wychowawczej odbył się konkurs klasowy – eliminacje do szkolnego konkursu kulinarnego ( wyłonienie trójki klasowej do reprezentowania klasy 5b w konkursie szkolnym, który zaplanowany jest na 4.04.2022 )
Uczniowie przynieśli produkty: owoce świeże lub suszone, warzywa świeże lub w puszkach, pieczywo – trochę masełka roślinnego, serek żółty, topiony, kefir, jogurt, przyprawy – sól, pieprz, do dekoracji pieprz ziarnisty lub ziele angielskie, liść laurowy itp. oraz potrzebne akcesoria, w niewielkich ilościach tak, by w krótkim czasie wykonać konkursową kanapkę, sałatkę owocową lub sałatkę warzywną według własnego przepisu.
Do prezentacji wykonanych wesołych kanapek, kolorowych sałatek, koktajli mlecznych i zbożowych z dodatkiem owoców każdy uczeń miał własny projekt.
wychowawca – Małgorzata Niedźwiedzka