WARSZTATY KULINARNE W KL. 1A
8 listopada w ramach ogólnopolskiej akcji pod hasłem „Śniadanie daje moc” w klasie 1a odbyły się warsztaty kulinarne prowadzone przez tatę Franka, Pana Roberta Król – szefa kuchni Restauracji „Hotel Roś”.
Głównym celem zajęć było promowanie zdrowego trybu życia. Pan Robert starał się uświadomić dzieciom jak jeść zdrowo i ze smakiem, w jaki sposób przygotować pyszne kanapki, sałatki i soki na bazie świeżych owoców i warzyw.
Swoją przygodę z kuchennymi zmaganiami pierwszoklasiści rozpoczęli od przygotowania sali, ubrania fartuszków, umycia rąk oraz owoców i warzyw. Następnie po zapoznaniu się z etapami wykonania potraw – zabrali się do pracy.
Dzięki wzajemnej współpracy przygotowali smaczne, pożywne i zdrowe drugie śniadanie.
Wszystko przebiegało w miłej atmosferze, a kolorowe dania, z bogactwem witamin, były zjedzone z wielkim apetytem i dostarczyły dzieciom dużo energii na cały poranek.
Dziękujemy Panu Robertowi za przeprowadzenie praktycznych warsztatów kulinarnych zdrowego żywienia, rodzicom za zakup potrzebnych produktów, właścicielowi Hurtowni Warzyw i Owoców „Cytrus” za przepyszne pomarańcze.